You are here:

Tipy na výlet

Výlety do okolí

Nezapomenutelné zážitky z cest do okolí

Máte rádi výlety???

Bez problémů můžete vyrazit na výlet do Liberce, za 10 minut jste autem jak v centru Liberce (radnice, ZOO, botanická zahrada, liberecký aquapark), tak na Ještědu, nebo v Jizerských horách.

Dostupnost těchto míst je výborná a navíc můžete využít i vlakového spojení.

naše tipy na výlet

Co stojí za to vidět...

Zámek Liberec

Rozsáhlý barokní zámek je jednou z mnoha památek města Liberce. Po celý rok se na zámku konají různé kulturní akce. Za návštěvu stjí také jeho hezký park.

Zámek Frýdlant

Frýdlant patří k nejrozsáhlejším a nejvýznamnějším památkovým celkům v severních Čechách. Spojuje v sobě dva architektonické útvary: středověký hrad a renesanční zámek. Hrad byl vybudován kolem poloviny 13.století.

ZOO Liberec

Zoologická zahrada v Liberci je nejstarší zoologická zahrada v České republice. V jejím 13 hektarovém areálu je chováno více než 170 druhů zvířat.

Plavecký bazén

Plavecký bazén se nachází na Tržním náměstí v Liberci. Je určen pro širokou veřejnost. Po letošní rekonstrukcí nabízí welness, bazény, vířivky, tobogany, skluzavky, sauny, divokou řeku atd.

Ještěd

Náš penzion v Andělské Hoře u Liberce se nachází v chráněné přírodní oblasti Ještěd a zóně Natura 2000, uprostřed lesů na rozhraní Jizerských a Lužických hor, cca. 7 km vzdušnou čarou od dominanty našeho kraje - Ještědu.

Botanická Zahrada

Botanická zahrada Liberec je jednou z nejstarších botanických zahrad v České republice. Její doménou jsou sbírky tropických rostlin. Skleníkový areál ve tvaru krystalové drúzy mající připomínat zvětšené buňky.